Κουμουτσάκος: Ανερμάτιστες οι δηλώσεις του Π. Καμμένου, να πάρει θέση ο ΥΠΕΞ

Με αφορμή τις δηλώσεις του σχετικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας στα Βαλκάνια, ο Π. Καμμένος βρίσκεται στο «στόχαστρο» βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στον ΣΚΑΙ, ο Υπουγρός Εθνικής Αμύνης προέβη σε τρεις βασικές δηλώσεις, οι οποίες ξεσήκωσαν του βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας από τον ΥΠΕΞ να πάρει θέση. Αρχικά τόνισε ότι η δημιουργία ενός χριστιανικού τόξου είναι η εγγύηση της Δύσης, ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού στα Σκόπια είναι αλβανικής καταγωγής και τρίτον ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Κρίσιμο ερώτημα που θέτουν οι βουλευτές προς τον ΥΠΕΞ είναι εάν εν τέλει «αποτελούν οι αναφορές του ΥΕΘΑ τη γενικότερη βάση πάνω στην οποία οικοδομείται η βαλκανική πολιτική της Ελλάδας».

Ανερμάτιστες κρίνονται οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ, Πάνου Καμμένου, όσον αφορά στην ελληνική εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια, από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα θεωρούν αβάσιμο τον ισχυρισμό ότι η πλειοψηφία των κατοίκων των Σκοπίων είναι αλβανικής καταγωγής, καθώς σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή μόνο το 25,2% είναι Αλβανοί.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος «το ερώτημα συνεπώς είναι εάν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών υιοθετούν ή συμφωνούν με αυτές τις ανερμάτιστες τοποθετήσεις που αγνοούν ακόμα και βασικά δεδομένα εξωτερικής πολιτικής».