Ο Βενιζέλος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Ε. Βενιζέλος προς την κυβέρνηση για την αξιολόγηση και την μη οριστικοποίηση των αποφάσεων για το χρέος.

Ο Βενιζέλος τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να «διασφαλίσει ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι θα πάρουμε φυσιολογικά τις δόσεις. Από εκεί και πέρα, αφού τα διασφαλίσει αυτά, πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να έχουμε μία απάντηση κάποια στιγμή σε σχέση με το χρέος», ενόψει του Eurogroup του Ιουνίου.

Φάνηκε πως έκρινε την κυβέρνηση για την απρόσεκτη συμπεριφορά της, δηλώνοντας ότι «πηγαίνει εκεί ξυπόλυτη στα αγκάθια» και έχει αποδεχτεί πράγματα χωρίς να ελέγξει τη βιωσιμότητα, το ύψος των τόκων, τη διάρκεια και άλλα σημαντικά που θα έπρεπε προτού προβεί σε συμφωνία.

Ωστόσο, ο Ε. Βενιζέλος θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα από το χρέος την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, τη διόγκωση των κόκκινων δανείων, την αδυναμία αναδιάρθρωσης και επιστροφής καταθέσεων και την αδυναμία δανειοδοτήσεων όλων των πρωτοβουλιών των επιχειρηματιών που έχουν ανάγκη από τραπεζική βοήθεια.